Home » » Bukti Cinta Sejati

Bukti Cinta Sejati

Written By Ariel Noah on Minggu, 10 Juni 2012 | 21.52


Apakah yang dimaksudkan sebagai bukti cinta sejati? Adakah anda tahu apakah maksudnya? Jom ikuti kami membaca artikel di bawah ini sebagai pengajaran dan pedoman buat kita semua.
Ada sorang lelaki buta. Semua orang bencikan dia, kecuali kekasihnya. Lelaki itu selalu berkata, “Saya akan mengahwini awak di saat saya boleh melihat.” Suatu hari, ada orang dermakan mata kepada lelaki itu. Akhirnya dapat juga lelaki itu melihat. Dengan segera, dia pergi menemui kekasihnya. Tetapi, bila dia melihat kekasihnya, dia merasa sungguh terkejut kerana kekasihnya juga buta.
Kekasihnya bertanya, “Sudikah awak berkahwin dengan saya sekarang?” Tanpa sebarang alasan, lelaki itu menolak. Kekasihnya tersenyum dan berlalu pergi sambil berkata. “Tolong jaga mata saya baik-baik…”
Hurm…apa pendapat anda selepas membaca artikel di atas? Adakah anda setuju apa yang kekasih dia lakukan itu merupakan contoh terbaik sebagai bukti cinta sejati?
Share this article :

Ditulis Oleh Berita Terbaru Dalam Kategori : Cinta

Artikel Bukti Cinta Sejati ini diposting oleh Berita Terbaru Online pada 21.52. Terimakasih atas kunjungan Anda serta kesediaan Anda membaca artikel ini. Kritik dan saran dapat anda sampaikan melalui kotak komentar.

0 komentar:

mas template
 
Support : Berita Informasi Terbaru | Berita Terbaru | Zhaly Sasak
Copyright © 2013. Berita Terkini - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger